Kombinimi i NMN me medikamente të tjera kundër akneve: Ndërveprimet e mundshme dhe efektet anësore

4.7
(367)

Nikotinamidi mononukleotidi (NMN) ka tërhequr vëmendje të konsiderueshme vitet e fundit për përfitimet e tij të mundshme shëndetësore, veçanërisht në fushën e shëndetit qelizor dhe plakjes. NMN është një pararendës i nikotinamidit adenine dinukleotidit (NAD+), një koenzimë që gjendet në të gjitha qelizat e gjalla që luan një rol vendimtar në procese të ndryshme biologjike, duke përfshirë metabolizmin e energjisë, riparimin e ADN-së dhe shprehjen e gjeneve. Ndërsa plakemi, nivelet e NAD+ natyrshëm bien, gjë që është shoqëruar me sëmundje dhe kushte të ndryshme të lidhura me moshën.

Hyrje në Suplementin NMN për trajtimin e akneve

Eksplorimi i NMN si një trajtim i mundshëm për aknet

Përveç rolit të tij në shëndetin qelizor dhe plakjen, NMN ka qenë gjithashtu objekt i hulumtimit në lidhje me efektet e tij terapeutike të mundshme në aknet. Aknet janë një gjendje e zakonshme e lëkurës e karakterizuar nga prania e puçrrave, pikave të zeza dhe njollave të tjera, që shpesh vijnë nga faktorë të tillë si prodhimi i tepërt i sebumit, inflamacioni dhe rritja e tepërt bakteriale. Ndërsa ekzistojnë disa trajtime për aknet, duke përfshirë medikamente lokale, antibiotikë oralë dhe terapi hormonale, ka një interes në rritje për të eksploruar qasje alternative, siç është plotësimi i NMN.

Arsyeja prapa Suplementit NMN për trajtimin e akneve

Arsyeja pas përdorimit të plotësimit NMN për trajtimin e akneve buron nga aftësia e tij për të moduluar procese të ndryshme qelizore të implikuara në patogjenezën e akneve. Për shembull, NMN është treguar se aktivizon sirtuinat, një klasë e proteinave të njohura për rregullimin e metabolizmit qelizor, inflamacionin dhe përgjigjen ndaj stresit. Duke rritur aktivitetin e sirtuinës, NMN mund të ndihmojë në zbutjen e disa mekanizmave themelorë që kontribuojnë në zhvillimin e akneve, të tilla si inflamacioni dhe prodhimi i sebumit.

Përfitimet e mundshme të Suplementit NMN për aknet

Provat paraprake sugjerojnë se plotësimi i NMN mund të ofrojë disa përfitime të mundshme për individët me akne. Kjo perfshin:

 • Rregullimi i prodhimit të sebumit: Prodhimi i tepërt i sebumit është një tipar dallues i akneve. NMN mund të ndihmojë në rregullimin e prodhimit të sebumit duke modifikuar aktivitetin e gjeneve të përfshira në metabolizmin e lipideve dhe funksionin e gjëndrave dhjamore.
 • Efektet anti-inflamatore: Inflamacioni luan një rol kyç në patogjenezën e akneve. NMN është treguar të ketë veti anti-inflamatore, të cilat mund të ndihmojnë në zbutjen e inflamacionit të lidhur me lezionet e akneve.
 • Promovimi i funksionit të barrierës së lëkurës: Plotësimi i NMN mund të mbështesë integritetin e barrierës së lëkurës, e cila shërben si një pengesë mbrojtëse kundër fyerjeve mjedisore dhe patogjenëve. Një pengesë e shëndetshme e lëkurës është thelbësore për ruajtjen e shëndetit optimal të lëkurës dhe parandalimin e shpërthimeve të akneve.

Kuptimi i ndërveprimeve të mundshme

Cilat janë ndërveprimet e drogës?

Ndërveprimet e drogës ndodhin kur dy ose më shumë substanca ndërveprojnë me njëra-tjetrën, duke ndikuar në mënyrën se si funksionojnë njëra ose të dyja substancat në trup. Këto ndërveprime mund të rrisin ose zvogëlojnë efektet e medikamenteve të përfshira, duke çuar në komplikime të mundshme ose reaksione negative. Ndërveprimet e barnave mund të ndodhin midis medikamenteve me recetë, barnave pa recetë, suplementeve dhe madje edhe ushqimeve të caktuara.

Pse janë të rëndësishme për t'u marrë parasysh ndërveprimet e drogës?

Marrja në konsideratë e ndërveprimeve të mundshme të barnave është thelbësore për disa arsye.

 1. Së pari, ndërveprimet midis ilaçeve mund të ndryshojnë efikasitetin e tyre, duke i bërë ato më pak efektive në trajtimin e gjendjes së synuar.
 2. Së dyti, ndërveprimet e barnave mund të rrisin rrezikun e reaksioneve negative ose efekteve anësore, duke filluar nga shqetësimi i lehtë deri te komplikimet e rënda shëndetësore.
 3. Së fundi, disa kombinime të barnave mund të paraqesin rreziqe serioze për shëndetin, veçanërisht në individët me gjendje mjekësore para-ekzistuese ose që po marrin medikamente të shumta.

Ndërveprimet e mundshme ndërmjet NMN dhe medikamenteve të tjera

Kur bëhet fjalë për plotësimin e NMN dhe trajtimin e akneve, është thelbësore të merren parasysh ndërveprimet e mundshme me medikamente të tjera për menaxhimin e akneve. Ndërsa hulumtimi që ekzaminon në mënyrë specifike ndërveprimet midis NMN dhe medikamenteve të akneve është i kufizuar, të kuptuarit e vetive farmakologjike të NMN-së dhe këtyre medikamenteve mund të sigurojë një pasqyrë të ndërveprimeve të mundshme.

Shembuj të ilaçeve kundër akneve me ndërveprime të mundshme

Për trajtimin e akneve përdoren zakonisht disa medikamente, secila me mekanizmin e vet të veprimit dhe efektet anësore të mundshme. Këto medikamente përfshijnë:

 • Retinoidet aktuale: Retinoidet janë derivate të vitaminës A që punojnë duke zhbllokuar poret, duke reduktuar inflamacionin dhe duke nxitur qarkullimin e qelizave. Retinoidet e zakonshme topikale përfshijnë tretinoin, adapalene dhe tazarotene.
 • Antibiotikët oralë: Antibiotikët oralë si doksiciklina, minociklina dhe eritromicina shpesh përshkruhen për të reduktuar bakteret dhe inflamacionin që shkaktojnë puçrra fytyre.
 • Kontraceptivë oralë: Disa kontraceptivë oralë që përmbajnë hormone estrogjeni dhe progestin janë miratuar për trajtimin e akneve tek gratë duke rregulluar nivelet e hormoneve dhe duke reduktuar prodhimin e sebumit.

Kuptimi i ndërveprimeve të mundshme

Ndërsa NMN përgjithësisht tolerohet mirë dhe ka një rrezik të ulët të ndërveprimeve me medikamente të tjera, është thelbësore të merren parasysh ndërveprimet e mundshme, veçanërisht kur kombinohet NMN me medikamente që mund të ndikojnë në metabolizmin qelizor, inflamacionin ose ekuilibrin hormonal. Për shembull, medikamente të caktuara mund të ndikojnë në nivelet e NAD+ ose aktivitetin e sirtuinës, duke ndikuar potencialisht në efikasitetin ose sigurinë e plotësimit të NMN për trajtimin e akneve.

Përpara se të filloni ndonjë regjim të ri të trajtimit të akneve, duke përfshirë plotësimin e NMN, individët duhet të konsultohen me një ofrues të kujdesit shëndetësor, veçanërisht nëse ata janë duke marrë medikamente të tjera njëkohësisht.

Ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të vlerësojnë rreziqet dhe përfitimet e mundshme të kombinimit të NMN me medikamente të tjera, të rekomandojnë dozat e duhura dhe të monitorojnë për çdo shenjë të reaksioneve anësore ose ndërveprimeve të barnave. Duke adresuar në mënyrë proaktive ndërveprimet e mundshme, individët mund të optimizojnë rezultatet e tyre të trajtimit të akneve duke minimizuar rrezikun e komplikimeve.

Medikamente të zakonshme që përdoren për trajtimin e akneve

Përmbledhje e ilaçeve për aknet

Aknet janë një gjendje e përhapur e lëkurës që mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e jetës së një individi. Për fat të mirë, disa ilaçe efektive janë në dispozicion për të menaxhuar aknet dhe për të përmirësuar shëndetin e lëkurës. Të kuptuarit e llojeve të ndryshme të medikamenteve për aknet dhe se si funksionojnë ato është thelbësore për zhvillimin e një plani efektiv trajtimi të përshtatur për nevojat e individit.

 • Retinoidet aktuale. Retinoidet aktuale janë një gur themeli i trajtimit të akneve dhe janë të disponueshëm në formulime të ndryshme, duke përfshirë kremra, xhel dhe kremra. Këto medikamente funksionojnë duke zhbllokuar poret, duke nxitur derdhjen e qelizave të vdekura të lëkurës dhe duke reduktuar inflamacionin. Retinoidet e zakonshme topikale përfshijnë tretinoin (Retin-A), adapalene (Differin) dhe tazarotene (Tazorac). Ndërsa retinoidet aktuale përgjithësisht tolerohen mirë, ato mund të shkaktojnë acarim të lëkurës, thatësi dhe rritje të ndjeshmërisë ndaj dritës së diellit.
 • Antibiotikët oralë. Antibiotikët oralë shpesh përshkruhen për puçrra fytyre të moderuara deri në të rënda ose kur vetëm trajtimet lokale janë të pamjaftueshme. Këto medikamente funksionojnë duke reduktuar bakteret që shkaktojnë puçrra fytyre dhe duke ulur inflamacionin në lëkurë. Antibiotikët e zakonshëm oralë të përdorur për trajtimin e akneve përfshijnë doksiciklinë, minociklinë dhe eritromicinë. Ndërsa antibiotikët oralë mund të jenë efektivë në kontrollin e akneve, përdorimi afatgjatë mund të çojë në rezistencë ndaj antibiotikëve dhe të prishë ekuilibrin e florës së zorrëve.
 • Kontraceptivë oralë. Kontraceptivët oralë që përmbajnë hormone estrogjeni dhe progestin zakonisht përshkruhen për të menaxhuar aknet tek gratë, veçanërisht ato me puçrra hormonale. Këto medikamente funksionojnë duke rregulluar nivelet e hormoneve, duke reduktuar prodhimin e sebumit dhe duke parandaluar formimin e lezioneve të akneve. Shembuj të kontraceptivëve oralë të miratuar për trajtimin e akneve përfshijnë Yaz, Ortho Tri-Cyclen dhe Estrostep. Është thelbësore që gratë që marrin parasysh kontraceptivë oralë për trajtimin e akneve të diskutojnë rreziqet dhe përfitimet e mundshme me ofruesin e tyre të kujdesit shëndetësor, pasi këto medikamente mund të paraqesin rreziqe të caktuara shëndetësore, të tilla si mpiksjen e gjakut dhe çekuilibrat hormonalë.

Opsione të tjera trajtimi

Përveç retinoideve topikale, antibiotikëve oralë dhe kontraceptivëve oralë, disa opsione të tjera trajtimi janë në dispozicion për menaxhimin e akneve, duke përfshirë:

 • Acidi salicilik: Një acid beta hidroksi që ndihmon në eksfolimin e qelizave të vdekura të lëkurës, hapjen e poreve dhe reduktimin e inflamacionit.
 • Peroksid benzoil: Një agjent antimikrobik që vret bakteret që shkaktojnë aknet dhe redukton inflamacionin.
 • Isotretinoin (Accutane): Një medikament i fuqishëm oral i rezervuar për aknet e rënda, rezistente ndaj trajtimit, që funksionon duke reduktuar prodhimin e sebumit, duke zvogëluar gjëndrat e yndyrës dhe duke parandaluar formimin e akneve.

Ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të ofrojnë rekomandime të personalizuara, të monitorojnë përparimin e trajtimit dhe të rregullojnë planet e trajtimit sipas nevojës për të arritur rezultate optimale duke minimizuar efektet anësore dhe komplikimet e mundshme. Duke punuar ngushtë me një ofrues të kujdesit shëndetësor, individët mund të menaxhojnë në mënyrë efektive aknet dhe të përmirësojnë shëndetin e lëkurës së tyre dhe mirëqenien e përgjithshme.

Efektet anësore të mundshme të NMN

Kuptimi i efekteve të mundshme anësore

Ndërsa plotësimi i NMN në përgjithësi konsiderohet i sigurt dhe i toleruar mirë, si çdo shtesë diete, mund të shkaktojë efekte anësore në disa individë. Kuptimi i efekteve anësore të mundshme të lidhura me NMN është i rëndësishëm për individët që konsiderojnë përdorimin e tij për trajtimin e akneve ose qëllime të tjera. Është thelbësore të theksohet se ashpërsia dhe shpeshtësia e efekteve anësore mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve të tillë si doza, toleranca individuale dhe kushtet para-ekzistuese shëndetësore.

Efektet anësore të zakonshme të plotësimit të NMN

Disa nga efektet anësore të zakonshme të raportuara me plotësimin e NMN përfshijnë:

 • Siklet gastrointestinal: Çështjet e tretjes si nauze, diarre dhe parehati abdominale mund të shfaqen, veçanërisht në doza më të larta. Këto efekte anësore janë zakonisht të lehta dhe kalimtare, që zgjidhen vetë me përdorim të vazhdueshëm ose duke rregulluar dozën.
 • Shpëlarje: Disa individë mund të përjetojnë skuqje ose një ndjesi të ngrohtë në lëkurë menjëherë pas marrjes së suplementeve NMN. Ky reagim mendohet të jetë për shkak të rritjes së qarkullimit të gjakut dhe vazodilatimit dhe zakonisht është i padëmshëm.
 • Dhimbje koke: Dhimbje koke ose migrenë mund të ndodhin te disa individë, veçanërisht kur filloni plotësimin e NMN ose me doza më të larta. Këto simptoma zakonisht përmirësohen me kalimin e kohës ndërsa trupi përshtatet me suplementin.

Efektet anësore më pak të zakonshme

Ndërsa më pak të zakonshme, disa individë mund të përjetojnë efekte anësore më të rënda me plotësimin e NMN, duke përfshirë:

 • Reaksionet alergjike: Rrallë, individët mund të përjetojnë reaksione alergjike ndaj NMN ose përbërësve të tjerë në suplement, duke rezultuar në simptoma të tilla si skuqje, kruajtje, ënjtje ose vështirësi në frymëmarrje. Nëse ndodhin reaksione të rënda alergjike, kërkohet kujdes i menjëhershëm mjekësor.
 • Toksiciteti i mëlçisë: Ka prova të kufizuara që sugjerojnë se doza të larta të NMN mund të shkaktojnë potencialisht toksicitet të mëlçisë në disa individë. Megjithatë, nevojiten kërkime të mëtejshme për të kuptuar mekanizmin dhe prevalencën e këtij efekti anësor.
 • Ndërveprimet me medikamente: Megjithëse NMN përgjithësisht konsiderohet i sigurt, ai mund të ndërveprojë me medikamente të caktuara, veçanërisht ato të metabolizuara nga mëlçia ose që ndikojnë në metabolizmin qelizor. Këto ndërveprime mund të ndryshojnë potencialisht efikasitetin ose sigurinë e NMN dhe medikamenteve të përfshira.

Rëndësia e Monitorimit dhe Konsultimit

Ndërsa shumica e individëve tolerojnë mirë suplementin NMN, është thelbësore të monitorohet për çdo shenjë të reaksioneve negative ose efekteve anësore, veçanërisht kur filloni një shtesë të re ose ndryshoni dozën. Individët duhet gjithashtu të informojnë ofruesin e tyre të kujdesit shëndetësor për çdo suplement që po marrin, duke përfshirë NMN, për të siguruar përdorim të sigurt dhe të përshtatshëm, veçanërisht nëse ata marrin njëkohësisht medikamente të tjera.

Ndërsa plotësimi i NMN premton si një trajtim potencial për aknet dhe gjendjet e tjera shëndetësore, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për efektet anësore dhe rreziqet e mundshme që lidhen me përdorimin e tij. Duke kuptuar dhe monitoruar për efektet anësore të mundshme, individët mund të marrin vendime të informuara në lidhje me përfshirjen e NMN në regjimin e tyre të trajtimit të akneve dhe të kërkojnë udhëzime të përshtatshme mjekësore nëse është e nevojshme.

Ashtu si me çdo suplement ose medikament, rekomandohet konsultimi me një ofrues të kujdesit shëndetësor për të siguruar përdorim të sigurt dhe efektiv duke minimizuar rreziqet e mundshme.

Ndërveprimet e mundshme midis NMN dhe medikamenteve të akneve

Kuptimi i ndërveprimeve të mundshme

Kur merret parasysh përdorimi i plotësimit NMN për trajtimin e akneve, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për ndërveprimet e mundshme me medikamente të tjera që përdoren zakonisht për të menaxhuar aknet. Ndërsa hulumtimi që ekzaminon në mënyrë specifike ndërveprimet midis NMN dhe medikamenteve të akneve është i kufizuar, të kuptuarit e vetive farmakologjike të NMN dhe këtyre medikamenteve mund të sigurojë njohuri mbi ndërveprimet e mundshme dhe implikimet e tyre për rezultatet e trajtimit.

Ndërveprimet e mundshme me retinoidet aktuale

Retinoidet lokale, të tilla si tretinoin, adapalene dhe tazarotene, përdoren zakonisht për të trajtuar aknet duke hapur poret, duke nxitur qarkullimin e qelizave dhe duke reduktuar inflamacionin. Ndërsa nuk ka ndërveprime të njohura midis NMN dhe retinoideve topikale, individët që përdorin suplemente NMN dhe retinoidë topikalë duhet të jenë të kujdesshëm ndaj acarimit ose ndjeshmërisë së mundshme të lëkurës, pasi të dy produktet mund të rrisin ndjeshmërinë e lëkurës ndaj rrezeve të diellit dhe agjentëve të tjerë aktualë.

Ndërveprimet me Antibiotikët Oral

Antibiotikët oralë, të tillë si doksiciklina, minociklina dhe eritromicina, shpesh përshkruhen për të reduktuar bakteret dhe inflamacionin që shkaktojnë akne. Ndërsa plotësimi i NMN nuk ka gjasa të ndërveprojë drejtpërdrejt me antibiotikët oralë, individët që marrin antibiotikë NMN dhe oralë duhet të jenë të vetëdijshëm për efektet anësore të mundshme gastrointestinale, pasi të dy ilaçet mund të shkaktojnë shqetësim gastrointestinal, të përzier ose diarre. Është thelbësore të monitorohet për çdo shenjë të shqetësimit gastrointestinal dhe të konsultoheni me një ofrues të kujdesit shëndetësor nëse simptomat vazhdojnë ose përkeqësohen.

Konsiderata me kontraceptivët oralë

Disa kontraceptivë oralë që përmbajnë hormone estrogjeni dhe progestin janë miratuar për trajtimin e akneve tek gratë duke rregulluar nivelet e hormoneve dhe duke reduktuar prodhimin e sebumit. Ndërsa nuk ka ndërveprime të njohura midis NMN dhe kontraceptivëve oralë, individët që përdorin suplemente NMN dhe kontraceptivë oralë duhet të jenë të vetëdijshëm për luhatjet ose çekuilibrat e mundshëm hormonal. Është thelbësore të monitoroni për çdo ndryshim në ciklin menstrual, humorin ose dëshirën seksuale dhe të konsultoheni me një ofrues të kujdesit shëndetësor nëse lindin ndonjë shqetësim.

Ndërveprimet e mundshme të barnave

Ndërsa NMN përgjithësisht tolerohet mirë dhe ka një rrezik të ulët të ndërveprimeve me medikamente të tjera, është e rëndësishme të merren parasysh ndërveprimet e mundshme, veçanërisht me medikamente që mund të ndikojnë në metabolizmin qelizor, inflamacionin ose ekuilibrin hormonal. Individët që përdorin suplemente NMN dhe medikamente kundër akneve duhet të informojnë ofruesin e tyre të kujdesit shëndetësor për të gjitha medikamentet dhe suplementet që po marrin për të siguruar rezultate të sigurta dhe efektive të trajtimit.

Përpara se të kombinojnë suplementet NMN me medikamente kundër akneve ose të bëjnë ndonjë ndryshim në regjimin e tyre të trajtimit të akneve, individët duhet të konsultohen me një ofrues të kujdesit shëndetësor, mundësisht një dermatolog ose mjek të kujdesit parësor.

Ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të vlerësojnë rreziqet dhe përfitimet e mundshme të kombinimit të NMN me medikamente të tjera, të ofrojnë rekomandime të personalizuara dhe të monitorojnë për çdo shenjë të reaksioneve anësore ose ndërveprimeve të drogës. Duke punuar në bashkëpunim me një ofrues të kujdesit shëndetësor, individët mund të optimizojnë rezultatet e tyre të trajtimit të akneve duke minimizuar rrezikun e komplikimeve.

Përfundime dhe rekomandime

Ky artikull ka eksploruar ndërveprimet e mundshme dhe efektet anësore që lidhen me kombinimin e plotësimit të NMN me medikamente të tjera që përdoren zakonisht për trajtimin e akneve. Ndërsa NMN premton si një agjent potencial terapeutik për aknet, është e rëndësishme që individët të jenë të vetëdijshëm për ndërveprimet dhe rreziqet e mundshme kur përdorin NMN së bashku me medikamente të tjera për aknet.

Rëndësia e konsultimit me ofruesit e kujdesit shëndetësor

Para fillimit të çdo regjimi të ri të trajtimit të akneve, duke përfshirë plotësimin e NMN, individët duhet të konsultohen me një ofrues të kujdesit shëndetësor, mundësisht një dermatolog ose mjek të kujdesit parësor. Ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të vlerësojnë historinë mjekësore të individit, medikamentet aktuale dhe qëllimet e trajtimit për të përcaktuar kursin më të përshtatshëm të veprimit. Duke diskutuar ndërveprimet e mundshme dhe efektet anësore me një ofrues të kujdesit shëndetësor, individët mund të marrin vendime të informuara në lidhje me përfshirjen e NMN në regjimin e tyre të trajtimit të akneve duke minimizuar rrezikun e komplikimeve.

Rekomandime për përdorim të sigurt dhe efektiv

Bazuar në informacionin e paraqitur në këtë artikull, rekomandimet e mëposhtme janë dhënë për individët që konsiderojnë plotësimin e NMN për trajtimin e akneve:

 1. Monitoroni për efekte anësore: Ndërsa plotësimi i NMN në përgjithësi tolerohet mirë, monitoroni për çdo shenjë të efekteve anësore ose reaksioneve të padëshiruara, të tilla si shqetësime gastrointestinale, skuqje ose dhimbje koke. Nëse keni ndonjë simptomë shqetësuese, ndërprisni suplementin e NMN dhe konsultohuni me një ofrues të kujdesit shëndetësor.
 2. Jini të kujdesshëm me përdorimin e njëkohshëm të barnave: Nëse jeni duke marrë medikamente të tjera për trajtimin e akneve, të tilla si retinoidet aktuale, antibiotikët oralë ose kontraceptivët oralë, jini të kujdesshëm kur i kombinoni me suplementet NMN. Monitoroni për çdo shenjë ndërveprimesh ose efektesh anësore dhe konsultohuni me një ofrues të kujdesit shëndetësor nëse keni ndonjë shqetësim.
 3. Ndiqni udhëzimet e rekomanduara të dozës: Kur merrni suplemente NMN, ndiqni udhëzimet e rekomanduara të dozimit të dhëna nga prodhuesi ose ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor. Shmangni tejkalimin e dozës së rekomanduar pa mbikëqyrje mjekësore, pasi doza më të larta mund të rrisin rrezikun e efekteve anësore ose reaksioneve anësore.

Duke ndjekur këto rekomandime dhe duke punuar ngushtë me një ofrues të kujdesit shëndetësor, individët mund të përfshijnë në mënyrë të sigurtë suplementin NMN në regjimin e tyre të trajtimit të akneve dhe të optimizojnë shanset e tyre për të arritur lëkurë të pastër dhe të shëndetshme.

Mos harroni se trajtimi efektiv i akneve shpesh kërkon një qasje gjithëpërfshirëse, duke përfshirë modifikimet e stilit të jetesës, praktikat e kujdesit të lëkurës dhe, kur është e përshtatshme, përdorimin e medikamenteve ose suplementeve si NMN.

Sa i dobishëm ishte ky postim?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar atë!

Vleresim mesatar 4.7 / 5. Numërimi i votave: 367

Asnjë votë deri tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

Jerry K

Dr. Jerry K është themeluesi dhe CEO i YourWebDoc.com, pjesë e një ekipi prej më shumë se 30 ekspertësh. Dr. Jerry K nuk është mjek, por ka një diplomë Doktor i Psikologjisë; ai është i specializuar në mjekësi familjare dhe produkte të shëndetit seksual. Gjatë dhjetë viteve të fundit Dr. Jerry K ka shkruar shumë blogje shëndetësore dhe një numër librash mbi ushqimin dhe shëndetin seksual.